Vill börja med att säga tack till alla er fina människor som finns där ute. För era fina kommentarer, tankar och meddelande. Jag vill som nypa mig i armen ibland, jag är så oerhört tacksam för att jag har så många fina människor runtomkring mig. Även fast jag just nu är så långt borta, så känns det som att jag har flera av er närmare än någonsin. Ni får mig att längta tillbaka och inse var hem för mig är. 
 

 
Hur har min dag varit då? jo faktiskt, idag har de positiva känslorna visat sig lite mer. Jag har i och för sig inte varit hemma på hela dagen, men tyckte inte att livsluten sögs ur en när man kom innanför dörrarna här idag. Positivt! Ja var har jag varit idag då? Jo idag hakade jag på min faster till jobbet. Hon är lärare och undervisar i mitt favoritämne, nämligen mattematik för 12-13åringar. 
 
Hur upplevde jag det idag då? Ja, kan väl börja med att säga oj, vilken skillnad från Sverige. En av det underligaste sakerna det gör sker klockan nio varje dag. Då reser alla sig upp, håller högra handen mot hjärtat, vänder sig mot den amerikanska flaggan som finns i varje rum och visar sin heder för flaggan och nationen. "Pledge to the flag" heter det och det innebär att man i kör säger; 
 
I pledge allegiance to the flag of the United States of America, and to the republic for which it stands, one nation under God, indivisible, with liberty and justice for all.
 
Kan säga att mina ögon var som tennisbollar första gången jag hörde det. Vad.var.det.där?!
 
Ännu en sak som är så annolunda är shemat. Ta er en titta själva... 
 
Alla elever har sju lektioner varje dag, alla exakt 47 minuter långa och sen har dem fyra minuter, FYRA MINUTER på sig att packa ihop och ta sig till nästa lektion.... Bortsett från lunchen som är en halvtimme. Vid det här laget var mina ögon lika stora som fotbollar. H.E.R.R.E.G.U.D! Så här ser VARJE dag ut för dem och samma lektioner har dem också varje dag. Samma gärller ju förståss lärarna, när dem vinkat av en klas kommer nästa in innom loppet på FYRA minuter. Så ska du kissa får du vara snabb...
 
Tack för att jag har fått växa upp i Sverige! 
 
Blir en andra dag med min faster på skolan i morgon. Lite enformigt, men skönt att få lämna huset och se lite annat också. Annars skadar det inte att fräscha upp matteminnet! 
 
 
 
 
Florida, Port Charlotte, Skola, USA,

1 kommentarer

Cathrin

19 Sep 2014 08:21

Säger detsamma. Tur att jag är lärare i Sverige. :) Men det hade varit kul att få besöka en skola i USA. Passa på och öva upp din pedagogiska sida nu.

Kommentera

Publiceras ej