Nu sitter jag här, sista kvällen hemma hos Gislina och Dore, med väskan nästan färdigpackad och tänker, Vart tog två månader vägen!? Det är såååååå sjukt hur fort tiden går (och ja jag har sagt det tusen gånger här på bloggen, MEN, den gör ju verkligen det!) och jag slutar aldrig att bli förvånad över det när jag väl tänker på det! 

Det känns faktiskt jättetråkigt att åka, kommer sakna Gislina och Magga super mycket och alla andra också såklart! Bodde mina första fyra veckor hos Magga och när mamma och Saga kom började jag mina fyra resterande veckor hos Gislina. Nu har alla dem passerat... 

Två sommrar irad har jag spenderat här på Island. Såklart tror man ju att andra gången man reser någonstans att den gången ska vara likadan som den första, fast man egentligen är fullt medveten om att den inte kommer det. Och man tror nästan att om andra gången inte blir som den första så kommer det inte alls bli kul. Men för mig har det verkligen inte varit så!
Visst sommaren- 2012 och 2013 har varit helt olika. Jobbade inte alls lika mycket förra sommaren och fick mycket mer tid över till annat. Min moster kom från Oslo med sin familj och vi besökte då en massa ställen jag tidigare inte besökt. I sommar kom min mamma och lillasyster, vi besökte inte alls ställen på samma sätt, men det var heller inget mamma ville och för mig fanns inte den tiden. Mamma ville bara ta det lungt och bara vara när det var så pass länge sedan hon sist kom hem till Island (åtta år). 
Trotts att det är min andra sommar på Island pratar jag ännu inte språket. Ibland kan jag nästan känna press och att folk verkligen vill att jag ska prata då jag förstår så pass mycket. Men Jag känner verkligen att jag saknar allt förmycket språkkunskap och regler när det gäller böjningar, så det bara går inte. Det kommer inte ur mig (ännu) tyvärr.. 

Min sommar har varit underbar på sitt lilla vis, trott att mycket bara krettsat kring jobbet. Jag lämnar Akureyri i morgon tidigt, men jag återvänder snart igen!
 

Min gammelmorfar engång i tiden, MÅLAR sträcken på vägen... Tycker bilden är lite härlig!

Här på bilden är min mommos mormor och morfar med deras barn. Min gammel mormor hittar ni som nummer tre på övre raden. Hennes namn var Hugrun och hennes mammas namn var Gislina.
 
 
Tycker det är jätte kul att få reda på vart man kommer ifrån och älskar att titta på gamla bilder, såsom allt annat gamalt jag ÄlskaR!Min Gammel mormor när hon konfirmerades ett antal år sedan. 
Här har vi gammel-gammel mormor och gamel-mormor som håller i min mormor Helga och hennes tvillingsyster Magga. 
 

Och här ser vi Min världens bästa mommo när hon var något yngre! Så fin hon var!
 
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej